Auchentoshan

Auchentoshan

Značka whisky Auchentoshan, zo škótskej oblasti Lowland, je čistá, komplexná a pracuje so špeciálnym (optic) sladovým jačmeňom. Jemne sušený, úplne nerašelinový jačmeň umožňuje chuti Auchentoshan výjsť napovrch.


Mnohé liehovary uprednostňujú nerezové nádoby, tu sa však používajú drevené z oregonskej borovice - takže výsledky sú každý raz trochu odlišné. To tiež znamená, že je potrebné byť obzvlášť opartný. Destilácia sa uskutočnňuje približne pri 8% ABV (objemového alkoholu) až do 81%. Žiadna iná škótska pálenica nevyžaduje trojnásobnú destiláciu každej kvapky - dvojitá destilácia zvyčajne dosahuje iba 70% ABV.


A čo to znamená byť jediným trojnásobne destilovaným single maltom v Škótsku, s dôrazom na každú kvapku? Pomalá destilácia a odstránenie všetkých nečistôt v tekutine zaručuje záplavu silných tónov ovocia a citrusov a zrenie v drevených sudoch dodáva epickú drevitosť. To robí z Auchentoshanu najhladšiu a najjemnejšiu single malt škótsku whisky.


Dubové sudy majú obrovský vplyv na chuť a pri ich výbere sa postupuje veľmi starostlivo. Správne sudy. Správne nastavenie. Správne počasie. Ak sa chce alkohol nazývať single malt škótskou whisky, musí zrieť v dubovom sude najmenej tri roky - nie menej. Whisky zreje v sudoch po bourbone, sherry alebo jemnom víne. Nezištný akt recyklácie? Nie úplne. Je to zásadný krok pri vytváraní Auchentoshan - alkohol a drevo spolupracujú mnoho rokov, prepožičiavajúc si farbu a chuť až do momentu hotovej whisky.

Zobrazené 1 - 2 z 2 položiek
© 2009-2021. Higher s.r.o. Všetky práva vyhradené