Zoznam produktov značky Tullibardine

História spoločnosti Tullibardine ako miesto prípravy a destilácie je jednou z najstarších v Škótsku, ktorá siaha až do 15. storočia. Príbeh sa začína v roku 1488, keď sa pred jeho korunováciou zastavil mladý kráľ Jakub IV. v Škótsku, aby si kúpil pivo od miestneho pivovaru. Tento pivovar bol známy výrobou kvalitného piva v dôsledku miestneho zdroja vody. Do roku 1503 im kráľ udelil kráľovskú listinu. Bolo to v roku 1947, keď William Delmé-Evans začal prevádzať tento pôvodný pivovar na liehovar Tullibardine. Pri testovaní vody z blízkych prameňov Delmé-Evans vedel, že našiel ideálne miesto na destiláciu whisky.

Voda pochádza z okolitých ochilových vrchov, čerpaná z rieky Danny Burn. Tieto vrchy, ktoré sa tu vytvorili pred viac ako 400 miliónmi rokov, s vrstvami čadiča a červeného pieskovca, sú dobre známe pre zlato, ktoré sa z nich kedysi ťažilo. Priezračnej vode, ktorá nimi preteká, bude trvať 15 rokov, kým sa dosiahne rieku Danny Burn. V roku 1979 sa začala voda z tejto rieky fľašovať.

Ako rodinná nezávislá pálenica veria, že robia veci tradičným spôsobom, rešpektujú svoje dedičstvo a dívajú sa do budúcnosti. Akonáhle je whisky destilovaná, potrebuje na vyzretie sud. Odborníci vyberú jedenkrát naplnené sudy z najlepších liehovarov na bourbon, aby vytvorili typického tullibardínskeho suveréna. Potom sú vybrané barikové sudy, Rokfortské guľatiny a sudy po sherry z európskych zámkov. Sú použité iba jedenkrát naplnené sudy, aby whisky získala maximálnu chuť a farbu. To je dôležité, pretože počas procesu výroby whisky bude až 70% arómy a farby pochádzať z dreva.

S pridaním fľaškovne ide teraz o jednu z mála páleníc v Škótsku, ktorá destiluje, zreje a fľašuje všetko na mieste, čo dáva úplnú kontrolu nad týmto procesom.

Product added to wishlist

Používame cookies, aby sme zefektívnili prezeranie našej stránky. Ak budete pokračovať bez zmeny vašich nastavení, predpokladáme, že cookies na našej internetovej stránke Wellenmark vám vyhovujú. Viac informácií