Whisky Talisker Storm 45,8% 0,7l

Whisky Talisker Storm 45,8% 0,7l

1770
39,50 €
S DPH / Skladom. Objednávky vykonané pred 13:00 budú odoslané SPS kuriérom v ten istý deň

Za tento produkt získate 39 bonusové body.
Za váš nákupný košík celkom získate 39 bonusových bodov ktoré možno transformovať do poukážky 1,95 €.


 

Talisker Storm bola vydaná začiatkom roku 2013 ako whisky bez uvedenia veku. Pre svoju výrobu používa lokálny, rašelinou dymený slad a vodu, voňajúcu ako vres, zo zdrojov kopca Cnoc nan Speireag. Destilácia sa uskutočňuje v dvoch fázach použitím štyroch destilačných kadí v tvare U, po ktorých sa následne alkohol naleje do dubových sudov na starnutie a dozrievanie.

Pre blendovanie whisky Talisker Storm sa použili dva typy destilátov: zrelý a silný, starý v omladených dubových sudoch, rovnako ako čerstvé, ľahké a aromatické nápoje, zrejúce v dubových sudoch druhej náplne.

Je to dobrý príklad whisky z pobrežia ostrova Skye (Sky) s vysokým obsahom fenolov a slanými rašelinovými tónmi. Aróma je okamžite dymová a slaná. V jej strede sú príjemné ovocno- drevité tóny, ktoré obklopujú mäkkú, zemnú rašelinu. A nakoniec, sladký karamel začína hrať so zadržiavanými vôňami citrusov a morského vánku.

Keď whisky vstupuje do úst, najprv sa objavia pikantné a dymové náznaky. Rýchlo sú doplnené medovými karamelovými tónmi so slanými morskými odtieňmi a dubom, po ktorých sa vráti dymové korenie, ktoré zostáva až do záveru.

Whisky Talisker Storm je populárna medzi gurmánmi, a neustále výhráva zlaté a strieborné ocenenia na medzinárodných súťažiach. Používa sa ako digestív, tak v čistej forme, ako aj s pridaním ľadu alebo malého množstva vody. Je vhodná na výrobu koktailov a môže byť zaujímavým doplnkom k ústriciam a údeným rybám.

Teplota podávania: 18-21 °С

Farba: tmavý jantár

Vôňa: trochu vyhradená. Originálne dymové a pikantné tóny plynú hladko do drevito-ovocnej palety s medovými tónmi sladu a slaného morského vánku

Chuť: jasná a bohatá, s dobrou rovnováhou medzi sladkosťou, dymom a soľou. Tóny korenia, citrusov a ovocia dopĺňajú drevito- orechové a dymové tóny na pozadí slaných morských odtieňov

Dochuť: stredná dĺžka, teplá. S tónmi dymu, korenín a morskej soli

Alkohol
45,8%
Druh
Single Malt
Balenie
Kartónik
Pôvod
Škótsko

Spoločnosť zaoberajúca sa výrobou whisky, Talisker, vlastní najstarší a jediný fungujúci liehovar na ostrove Skye, ktorý sa nachádza na brehu rieky Loch Harport. Postavený bol už v roku 1830. Whisky značky Talisker je zvodná, sladká single malt whisky s plným základom,  ktorú je tak ľahké vychutnať si a tak tažké opustiť. Rozsah whisky Talisker je široký- od klasickej 10-ročnej až po šťavnatú Port Ruighe. Podobne ako pohľad na more  z dverí liehovaru Talisker, aj ich whisky je zložitá a chvíľu trvá, kým sa objavia slané a rašelinové tóny. Každá je osobitá a ponúka niečo odlišné od ostatných, a napriek tomu všetky patria k tomu istému druhu- whisky pre dobrodruhov, tých najšťastnejších, čo majú blízko k prírode.

Doručenie objednávky kuriérom SPS zvyčajne nasledujúci pracovný deň od vyzdvihnutia objednávky kuriérom (nevzťahuje sa na sobotu, nedeľu a štántne sviatky).

Objednávky vykonané pred 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v ten istý deň.

Objednávky vykonané po 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v nasledovný deň.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Product added to wishlist

Používame cookies, aby sme zefektívnili prezeranie našej stránky. Ak budete pokračovať bez zmeny vašich nastavení, predpokladáme, že cookies na našej internetovej stránke Wellenmark vám vyhovujú. Viac informácií